Nieuwe Fietsenstalling aan de Nieuwe Markt in Gouda!

In opdracht van de gemeente Gouda en in samenwerking met Promen, beheert Biesieklette vanaf maandag de nieuwe fietsenstalling aan de Nieuwe Markt. De nieuwe stallingslocatie is erg goed bereikbaar voor fietsers en ligt aangrenzend aan het voetgangersgebied. De fietsenstalling biedt plaats aan ongeveer 732 fietsen, verdeeld over een begane grond en een kelderverdieping, die via een hellingbaan toegankelijk is. ‘Normale’ fietsen kunnen worden geplaatst in een dubbellaagse stalling en ook is er ruimte voor de steeds populairder wordende buiten modaal fietsen zoals bijvoorbeeld de bakfietsen. Voor de elektrische fietsen zijn er ongeveer 70 plekken voorzien van gratis oplaadpunten.

Bij binnenkomst krijgt iedere fiets een eigen barcode. Met deze code kan bij vervolgbezoeken steeds geparkeerd worden. De code wordt bij binnenkomst en bij het verlaten van de stalling gescand. Hiermee wordt gecontroleerd hoe lang de fiets in de stalling staat en hoeveel fietsen er in de stalling staan.

Naast het stallen van fietsen, zijn er 2 openbare toiletten aanwezig, een openbaar mindervalide toilet beschikbaar en een babyverschoningsruimte. Bezoekers van de binnenstad kunnen ook gebruikmaken van afsluitbare lockers voor tijdelijke bagageopslag.

Openingstijden van de fietsenstalling:

– Maandag: 10.30 uur – 22.30 uur

– Dinsdag t/m donderdag: 8.30 uur – 22.30 uur

– Vrijdag en zaterdag: 8.30 uur – 00.30 uur

– Zondag: 10.30 uur – 22.30 uur

De eerste 24 uur is de fietsenstalling gratis. Wie een dagje komt winkelen, kan de fiets dus gratis stallen in de beheerde fietsenstalling aan de Nieuwe Markt. Voor langer parkeren geldt een tarief van €1,25 per dag, dat uitsluitend met pin betaald kan worden.

Biesieklette kijkt uit naar een mooie samenwerking met de gemeente Gouda en Promen. Met deze opdracht ontstaat opnieuw een mooie kans om werkplekken te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tot ziens in Gouda!