Na 35 jaar is de Dutch Grand Prix (DGP) terug op de Formule 1 kalender. Na ruim één jaar uitstel door het Corona-virus komt het grootste race spektakel ter wereld komt weer naar Nederland. Op 3 t/m 5 september 2021 is de Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort.

De organisatie van de DGP en gemeente Zandvoort hebben de ambitie een zo duurzaam mogelijk evenement te organiseren en daarmee de groenste race op de kalender te worden. Bij het bezoekersverkeer liggen er mooie kansen om de duurzaamheid te vergroten. Daarom heeft de DGP veel aandacht besteed aan het stimuleren en faciliteren van het gebruik van de fiets door bezoekers. De organisatie verwacht misschien wel tot 40.000 (brom-)fietsers te verwelkomen. Om deze allemaal goed en ordelijk te kunnen stallen beschikt de DGP over de grootste fietsenstalling te wereld. Deze tijdelijke stallingsplekken zijn in de nabijheid van het circuit verdeeld over meerdere locaties.

De DGP vindt het belangrijk dat het stallen van het grote aantal tweewielers van aankomst tot en met vertrek gestructureerd, veilig maar zeker ook gastvrij verloopt en dat gedurende de Grand Prix adequaat toezicht is op de gestalde (brom-)fietsen. Door een ruime ervaring mag Biesieklette zich een specialist noemen op het gebied van het beheren van tweewielerstalling. Het is daarom niet verwonderlijk dat de DGP de eervolle opdracht om de stallingen tijdens het evenement te beheren heeft gegund aan Biesieklette als sociaal-maatschappelijke onderneming!

Wil je meer informatie? Check https://dutchgp.com/vervoer/fiets/