Scheveningse strand deze zomer nog toegankelijker
voor mensen met een beperking:
Wethouder overhandigt vier nieuwe duwstrandrolstoelen

Wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid) overhandigt op deze tropische dag vier splinternieuwe duwstrandrolstoelen aan Biesieklette op de stalling Scheveningen-Haven. Voorall, voor Hagenaars met een beperking, schafte deze, in samenspraak met een groot aantal mensen met een beperking, aan. Met de nieuwe aanwinsten wordt de groep mensen die kan genieten van het strand verder verbreed en kunnen nog meer mensen met verschillende beperkingen op een gelijkwaardige manier recreëren. 

De wethouder maakt samen met ervaringsdeskundige Ferry een proefritje langs het strand. Wethouder Kavita Parbhudayal: “Als enige grote Nederlandse stad aan zee beschikt Den Haag over maar liefst elf kilometer kust, van Scheveningen tot en met Kijkduin en met het Zuiderstrand ertussen. Het is daar altijd heerlijk vertoeven. Ik ben er dan ook trots op dat zoveel partijen de handen ineen hebben geslagen en de Haagse stranden toegankelijk maken voor iedereen. Vooral voor alle Hagenaars die al hun hele leven in onze stad aan zee wonen, maar er door een ziekte of beperking niet meer van konden genieten, zijn dit heel belangrijke hulpmiddelen”.

Nieuw in het assortiment zijn twee stoelen van het model ‘De-Bug’. Ook zijn er ter vervanging een Wombat en een Tiralo2. Hulpmiddelenleverancier Medipoint schenkt daarnaast een gesponsorde tillift. Hiermee kan iemand in een rolstoel veilig een transfer maken om een strandrolstoel te gebruiken.
De Haagse stranden worden zo steeds toegankelijker. De gemeente Den Haag, Biesieklette en Voorall zetten zich hiervoor in. Samen met diverse partners en fondsen. Ook dit strandseizoen zijn alle voorzieningen weer beschikbaar, zodat ook mensen met een beperking er op uit kunnen voor een dagje zon, zee en strand.

Scheveningen
In Scheveningen worden elke zomer drie toegankelijke paden richting de zee met uitkijkplateau bij de vloedlijn aangelegd. Te vinden bij surfschool Hart Beach en het toegankelijke strandrestaurant De Waterreus, bij Carlton Beach Hotel en aan de zuidzijde van de Pier ter hoogte van het politiedetachement. Direct naast het pad bij Hart Beach is een stranddouche gerealiseerd. Ook strandpaviljoen Grand Plage schenkt extra aandacht aan mensen met een (visuele) beperking en heeft een braille en grootletter menukaart.

Bij Biesieklette is een breed assortiment speciale strandrolstoelen en -rollators te huur.
En bij Biesieklette Strandweg Haven zijn naast gehandicaptenparkeerplaatsen, een toegankelijke douche en kleedruimte, invalidentoilet met verschoontafel én een tillift, ook oplaadpunten voor elektrische rolstoelen en scootmobielen te vinden. Hier zijn bovendien ook de elektrische strandrolstoelen ‘Catweazle’ en de rolstoelfiets te huur.
Reserveren en huurprijzen: www.biesieklette.nl

Kijkduin (Let op: ivm verbouwing kan de huidige situatie afwijken)
Bij Strandtent 14 staat een openbare, toegankelijke toiletunit op het strand. Naast invalidentoiletten zijn hier nog een douche en oplaadpunten voor hulpmiddelen te vinden. Het Stadsdeel Loosduinen legt ook drie betonnen paden met uitkijkplateau op zee aan. Te vinden bij Strandtent 14, La Cantina en People. Daarnaast beschikt Kijkduin over verlichting op trappen en bij toegangen, een begaanbaar looppad naast het klinkerpad en duwstrandrolstoelen bij Strandtent 14 voor uitleen aan bezoekers.

——————————————————————————————————-

Noot voor de redactie

 

Voor meer informatie over het nieuwe model ‘De-Bug’, kijk hier:

https://www.offroadsolutions.nl/strandrolstoel-volledig-instelbaar/

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Voorall, Tillie van Wijk of Ieke de Leeuw, info@voorall.nl, 070 365 52 88.

Voorall werkt voor Hagenaars met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte. Voorall is een adviseur voor het beleid voor mensen met een beperking van de gemeente Den Haag en fungeert als spreekbuis voor de achterban. Ga voor meer informatie naar www.voorall.nl