Verbod snorfietsers Grote Marktstraat

Snorfietsers mogen vanaf 1 oktober niet meer door de Grote Marktstraat en de directe omgeving rijden. Zij worden voortaan via de Lutherse Burgwal en de Gedempte Gracht omgeleid. Snorfietsers zorgen momenteel nog voor gevaarlijke situaties in de Grote Marktstraat en zijn bij veel bijna-aanrijdingen met voetgangers betrokken. Het voormalig college besloot tot het weren van de snorfiets, na verzoeken vanuit de gemeenteraad.

Volgens wethouder Robert van Asten (Mobiliteit) leent de Grote Marktstraat zich niet voor snel doorgaand verkeer. “Snorfietsers rijden heel hard en daardoor ontstaan er gevaarlijke situaties en veel bijna-aanrijdingen met voetgangers. Het is veel logischer dat zij voortaan via onder andere de Gedempte Gracht moeten rijden”, aldus Van Asten.

Naast de omleiding via de Gedempte Gracht worden alle snorfietsers straks ook via de Lutherse Burgwal en de Amsterdamse Veerkade gestuurd.

De komende weken komen er in het hele gebied onder meer borden geplaatst om iedereen op de wijzigingen te wijzigen. Daarnaast worden de snorfietsers nog twee weken nadat het nieuwe beleid is ingegaan, slechts gewaarschuwd in plaats van bekeurd. Zo kan iedereen wennen aan de nieuwe regels.

Snorfietsers die op weg zijn naar een bestemming in de Grote Marktstraat of één van de zijstraten, kunnen hun snorfiets het beste parkeren in de gratis fietsenstallingen van Biesieklette aan de Kranestraat, de Voldersmarkt of één van de parkeervakken voor snorfietsen op straat.