Lichtgevende pop-up fietsenstalling op het plein

Tijdens de Haagse Museumnacht op zaterdag 6 oktober onthulden nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch en wethouder Robert van Asten een tijdelijke fietsenstalling op het Plein. Projectoren creëren veertig fietsvakken naast de gratis bewaakte fietsenstalling Biesieklette.

Om extra stallingsruimte te maken voor het uitgaanspubliek van het Plein en omgeving worden fietsparkeervakken geprojecteerd met lichtprojectoren. De lichtgevende vakken zijn van 19.00 uur tot 03.00 uur te zien. Het doel is om ervoor te zorgen dat de fietsen van het uitgaanspubliek ’s avonds geordend gestald worden, zodat ze geen belemmering vormen. Op het Plein hebben omwonenden en ondernemers last van fietsen die tegen gevels en etalages worden gestald. Hiernaast kunnen fietsen die niet correct zijn gestald ook een hinder zijn voor hulpdiensten.

Overdag zijn de vakken niet zichtbaar zodat het Plein. De vakken met lichtprojectie zijn een pilot met evaluatie na twee maanden. Na afloop van de pilot wordt geëvalueerd om te kijken of de vakken ook op andere plekken in de stad kunnen worden ingezet.